Składniki:
| ![]() |
Sposób przygotowania: Do garnka wlać 1,5 szklanki wody, wrzucić ryż i doprowadzić do wrzenia. Posolić, zmniejszyć ogień i przykryć garnek. Dusić ryż, aż będzie miękki i wchłonie całą wodę, około 40 minut. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 200⁰. Na patelnię wlać olej kokosowy, dodać marchew, paprykę oraz szparagi, posypać cynamonem i pieprzem cayenne i chwilę poddusić. Przełożyć warzywa do naczynia żaroodpornego i umieścić w piekarniku na 20 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie. W małym naczyniu wymieszać oliwę, syrop klonowy, ocet i musztardę, sól i pieprz. Warzywa połączyć z ryżem i polać dressingiem. Posypać nasionami słonecznika i od razu podawać. Smacznego! |
wtorek, 12 lutego 2013
Sałatka z dzikim ryżem i warzywami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz